Türkiye, Gazze’ye Yardımı Sürdürüyor

Türk Kızılay Öncülüğünde Yardımlar Gazze’ye Ulaşıyor

Türkiye, Gazze’deki Filistin halkına yardım elini uzatmaya devam ediyor. Türk Kızılay önderliğinde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç malzemeleri, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi’ndeki insanlara ulaştırılmak üzere hummalı bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor.

9. İyilik Gemisi Yardımları El-Ariş Limanı’na Ulaştırdı

Mersin’de yüklenen yardımlar, 16 Nisan’da yola çıkarak dün öğle saatlerinde Gazze’ye yakın konumda bulunan El-Ariş Limanı’na ulaştı. “9. İyilik Gemisi”nde tahliye öncesi hazırlıklar tamamlandı ve gemiye yanaşan vinç ile 227 bin 63 gıda paketi, 869 ton un, 14 bin 700 bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton çeşitli malzemenin bir kısmı rıhtıma indirilmeye başlandı.

Yardımlar Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye Taşınacak

İndirilen yardımlar, tırlar ve kamyonlar aracılığıyla Refah Sınır Kapısı’na taşınacak. Gümrük işlemlerinin ardından Gazze Şeridi’ndeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan yardımlar, bölgedeki insanlara umut olmaya devam edecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye, Gazze’ye Yardımı Sürdürüyor için yorumda bulun

    Türkiye, Gazze’ye Yardımı Sürdürüyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye, Gazze’ye Yardımı Sürdürüyor için ilk yorumu yapabilirsin.