Türkiye Avrupa’da Sağlıklı Beslenme Konusunda Son Sıralarda

Türkiye Avrupa’da En Düşük Gelire Sahip ve En Bozuk Gelir Dağılımına Sahip Ülkelerden Birisi

Türkiye, Avrupa’da en az kazanan ve gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda ülkemiz, sağlıklı beslenme konusunda da Avrupa’da son sıralarda bulunuyor.

Her 10 Kişiden 4’ü Et, Tavuk ve Balık Tüketebilecek Durumda Değil

Ülkemizde her 10 kişiden 4’ünün, iki günde bir et, tavuk ve balık tüketebilecek finansal gücü bulunmuyor. Bu durum, Avrupa Birliği’nin resmi istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre betvole AB ülkeleri arasında dikkat çekiyor.

Türkiye’de Beslenme Durumu Diğer Avrupa Ülkelerine Göre Endişe Verici

Eurostat’ın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan aldığı verilere göre, Türkiye’de iki günde bir et, tavuk veya balık tüketemeyenlerin oranı oldukça yüksek. Bu durum, ülkemizin beslenme konusunda diğer Avrupa ülkelerine göre endişe verici bir durumda olduğunu gösteriyor.

TÜİK Verilerine Göre Türkiye’de Yoksulluk ve Beslenme İle İlgili Endişe Verici Durumlar

TÜİK’in 2023 yılı verilerine göre, Türkiye’de vatandaşların iki günde bir et, tavuk ya betvole giriş da balık içeren yemek masrafını karşılayamadığını belirtenlerin oranı oldukça yüksek. Aynı zamanda hanelerin bir haftalık tatil masraflarını karşılayamama, beklenmedik harcamaları yapamama, evin ısınma ihtiyacını karşılayamama gibi ekonomik sorunlarla da karşı karşıya oldukları görülüyor.

Göreli yoksulluk oranı ise Türkiye’de geçen yıl yüzde 13.9 olarak açıklandı. Bu veriler, Türkiye’de yoksullukla mücadele ve beslenme konusundaki bet vole politikaların daha da önem kazanması gerektiğini gösteriyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye Avrupa’da Sağlıklı Beslenme Konusunda Son Sıralarda için yorumda bulun

    Türkiye Avrupa’da Sağlıklı Beslenme Konusunda Son Sıralarda için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye Avrupa’da Sağlıklı Beslenme Konusunda Son Sıralarda için ilk yorumu yapabilirsin.