TÜİK Verilerine Göre Türkiye’nin En Kalabalık Köyü: Bostanbükü

Bostanbükü, Türkiye’nin En Kalabalık Köyü Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bostanbükü, 6 bin 64 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü olarak kayıtlara geçti. Daha önce 2019’da 5 bin 949 kişiyle bu unvanı alan yerleşim birimi, 2021’de 6 bin 40 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada yer aldı.

Bostanbükü, Diğer Köyleri Geride Bıraktı

Kayıtlı 6 bin 64 kişiyle 2023’te yine en kalabalık köyler listesinin başına yerleşen Bostanbükü, bu sayıyla en az nüfusa sahip 364 köyün toplam nüfusu ile 79 ilçeyi geride bıraktı. Bostanbükü, demir çelik sanayinin kalbi sayılan Karabük ilinin merkezine, turizm destinasyonu Safranbolu’ya ve Karabük Üniversitesi’ne yakın konumuyla dikkati çekiyor.

Bostanbükü’nün Cazibesi

Bostanbükü, yaklaşık 3 bin 600 öğrencinin kaldığı Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 2 yurt, 1500 civarında işçinin istihdam edildiği 2 tekstil fabrikası ve galericiler ile sanayi siteleri bulunan bir köydür. Tarım ve hayvancılık faaliyetleri ise köyde ön plandadır.

Köy muhtarı Osman Alkan, Bostanbükü’nde önemli oranda tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığını belirtti. Ayrıca köyün, Karabük’e ve Safranbolu’ya yakın olması dolayısıyla rağbet gören bir yerleşim yeri haline geldiğini ifade etti. Alkan ayrıca, Karabük Üniversitesi’nin de köye çok yakın mesafede bulunduğunu ve bölgeye yapılan yatırımlar sayesinde cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Köyde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri Ön Planda

Köy sakinlerinden Fatma Topçuoğlu, köylerinin tarıma elverişli olduğunu ve topraklarında her çeşit meyvenin yetiştiğini belirtti. Kıraathane işleten Serkan Türkmen ise Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük köyünde yaşamaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ön planda olduğunu vurgulayan Türkmen, köylerini ziyaret etmek isteyenleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Tarihi Safranbolu ilçesini ziyaret eden misafirleri de köylerinde ağırlamayı istediklerini belirten Türkmen, Bostanbükü’nün hem doğal güzellikleriyle hem de tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle dikkat çektiğini vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TÜİK Verilerine Göre Türkiye’nin En Kalabalık Köyü: Bostanbükü için yorumda bulun

    TÜİK Verilerine Göre Türkiye’nin En Kalabalık Köyü: Bostanbükü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TÜİK Verilerine Göre Türkiye’nin En Kalabalık Köyü: Bostanbükü için ilk yorumu yapabilirsin.