Sakarya’dan Mart Ayında 711 Milyon Dolarlık İhracat

Sakarya’da İhracat Mart Ayında Geriledi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı’nın “Faaliyet İllerine Göre İhracat” verilerine göre, Sakarya’dan mart ayında geçen yıla göre %15, şubata göre ise %9,7 düşüşle 711 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatta Öne Çıkıyor

Açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Sakarya’dan yapılan ihracatta otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, çelik ve iklimlendirme sanayisinin başı çektiği belirtildi.

Ülkeler Arası İhracat Dengesi

Sakarya’nın ihracatta Fransa, İtalya, Polonya ve Birleşik Krallık gibi ülkelere yaptığı dış satımın öne çıktığı ifade edildi. Ülke genelinde ihracat birim fiyatlarının 1,41 dolara ulaştığı vurgulandı.

Üretim ve Katma Değer Odaklı Yaklaşım

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, düşüş eğilimine rağmen 711 milyon dolarlık ihracatla mart ayını kapattıklarını belirterek, üretimde katma değerli ve teknolojik üretimin önemine vurgu yaptı. Altuğ, ülke olarak üretim kabiliyetinin geliştirilmesi gerektiğini ve nitelikli Türk menşeili ürünlerin dünya pazarında yer alması için emek veren Sakarya iş dünyasına teşekkür etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sakarya’dan Mart Ayında 711 Milyon Dolarlık İhracat için yorumda bulun

    Sakarya’dan Mart Ayında 711 Milyon Dolarlık İhracat için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sakarya’dan Mart Ayında 711 Milyon Dolarlık İhracat için ilk yorumu yapabilirsin.