AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Ayrımcılık Yaptığı İddiasıyla Soruşturma Başlattı

AB’nin İlk Uluslararası İhale Mekanizması Soruşturmasına Çin’den Yanıt Yok

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Uluslararası İhale Mekanizması kapsamında ilk kez başlattığı soruşturmayla Çin’in tıbbi cihaz tedarik pazarında haksız ayrımcılık yaptığı iddialarını araştırıyor. Komisyonun açıklamasında, Çin’in bu alanda yerel ve yabancı üreticiler arasında adil olmayan biçimde ayrımcılık yaptığı belirtilerek, AB ve diğer yabancı ülke firmalarının pazarı kapalı hale getirildiği vurgulandı.

AB’nin Çin’e İlettiği Uyarılara Yanıt Alınamadı

Çin’in tıbbi cihaz tedarik pazarında haksız rekabet oluşturduğuna dair toplanan kanıtların Çin makamlarından tatmin edici bir yanıt alınamadığı ifade edildi. Bu duruma karşı yeni ihale mekanizmasıyla karşı koymaya karar veren AB Komisyonu, uluslararası tedarik mekanizması kapsamında yaptığı bu ilk soruşturma ile ülkelerin yerli tedarikçileri haksız biçimde tercih etmelerini önlemeyi amaçlıyor.

Çinli Tıbbi Cihaz Şirketlerine Kısıtlamalar Getirilebilir

Soruşturma sonucunda, AB ülkelerindeki kamu ihalelerine teklif veren Çinli tıbbi cihaz şirketlerine kısıtlamalar getirilmesi gündeme gelebilir. Bu adım, adil rekabeti sağlamak ve pazar koşullarını korumak amacıyla atılan bir önlem olarak dikkat çekiyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Ayrımcılık Yaptığı İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  1. AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Ayrımcılık Yaptığı İddiasıyla Soruşturma Başlattı için yorumda bulun

    AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Ayrımcılık Yaptığı İddiasıyla Soruşturma Başlattı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Ayrımcılık Yaptığı İddiasıyla Soruşturma Başlattı için ilk yorumu yapabilirsin.