İran’da Nevruz Tatili Trafik Kazalarına Yol Açtı

İran’da Nevruz Tatili Süresince Trafik Kazaları Arttı

‘Tesnim Haber Ajansı’na konuşan İran Emniyet Müdürlüğü Trafik Daire Başkanı Timur Hüseyni, ülke genelinde Nevruz günlerinde meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgi verdi. Hüseyni, 14 ila 24 Mart tarihleri arasında meydana gelen trafik kazalarında 417 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 bin 392 kişinin de yaralandığını belirtti.

Trafik Kazalarının Nedenleri

İranlı yetkili kazaların, yorgunluk, uykusuzluk, dikkatsizlik ve hız gibi nedenlerle meydana geldiğini vurguladı. Ülkede Hicri Şemsi takvime göre 21 Mart yılın ilk günü olarak kabul ediliyor ve Nevruz Bayramı dolayısıyla 4 gün resmi tatil uygulanıyor. Bu dönemde halk genellikle yaklaşık 2 haftalık bir tatile çıkıyor, aile ziyaretleri ve geziler gerçekleştiriliyor. Ancak, şehirler arası yollarda yoğunluğun artması nedeniyle trafik kazalarında artış gözleniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İran’da Nevruz Tatili Trafik Kazalarına Yol Açtı için yorumda bulun

    İran’da Nevruz Tatili Trafik Kazalarına Yol Açtı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İran’da Nevruz Tatili Trafik Kazalarına Yol Açtı için ilk yorumu yapabilirsin.