Hintli Petrol Rafinerileri, Rus Tankerlerini Kabul Etmeme Kararı Aldı

Yaptırımların Etkisi: Sovcomflot Tankerleri Reddediliyor

2022 yılında başlayan Ukrayna savaşı sonrasında Moskova’nın Çin’den sonra en büyük ikinci müşterisi olan Hintli petrol rafinerileri, yaptırımların yarattığı risk nedeniyle artık devlet tarafından işletilen Sovcomflot’a ait tankerleri kabul etmeme kararı aldı.

ABD’nin Yaptırımları Artırması

Ekim ayından bu yana ABD, Rusya’nın ham petrolünü taşıyan tankerlere yönelik yaptırımları artırarak Rusya’nın petrol gelirlerini kademeli olarak daraltma potansiyeline sahip bir politika izliyor. 2023 yılının ekim ayından bu yana ABD, 40 ayrı Rus petrol tankerine yaptırım uyguladı.

Uzman Yorumları

Enerji sektörü danışmanlık şirketi Energy Aspects’ten Richard Bronze, “Rusya’nın özellikle Hindistan’a yönelik ihracatında artan baskılarla karşı karşıya olduğunu” belirtti. Eurasia Group analistlerinden Greg Brew ise, ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım baskısının arttığını vurgulayarak Ukrayna’daki gelişmelerle bu durum arasında bir ilişki olduğunu ifade etti.

ABD’nin Memnuniyeti ve Moskova’daki Gerileme

Bir ABD Hazine Sözcüsü, “Küresel petrol alıcılarının Sovcomflot ile iş yapmaya isteksizliğini memnuniyetle karşıladıklarını” belirtirken, Moskova için bir diğer gerileme de rafine yakıt satışlarında görüldü. Kpler’in verilerine göre son 10 günde ortalama 6,2 milyon varil Rus dizel yakıtı piyasaya sürüldü, bu da 2017’den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hintli Petrol Rafinerileri, Rus Tankerlerini Kabul Etmeme Kararı Aldı için yorumda bulun

    Hintli Petrol Rafinerileri, Rus Tankerlerini Kabul Etmeme Kararı Aldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hintli Petrol Rafinerileri, Rus Tankerlerini Kabul Etmeme Kararı Aldı için ilk yorumu yapabilirsin.