Tesla, Elektrikli Araç Fiyatlarında İndirime Gidiyor

Tesla, Rekabet Ortamında Fiyatları Düşürüyor

Tesla, elektrikli araç satışlarının düştüğü ve Çinli otomobil üreticileriyle rekabetin arttığı bir dönemde fiyat indirimlerine gidiyor.

Çin ve Almanya’da Fiyat İndirimleri

Tesla, Çin’de Model 3’ün başlangıç fiyatını 14 bin yuan (yaklaşık 1932 dolar) azaltarak 231 bin 900 yuana (yaklaşık 32 bin dolar) düşürdü. Aynı zamanda Almanya’da arkadan itişli Model 3’ün fiyatını 42 bin 990 euro’dan 40 bin 990 euro’ya indirdi.

ABD ve Diğer Ülkelerde Fiyat Düşüşü

ABD’de Tesla, Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarında 2 bin dolarlık indirim yaparken, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki diğer birçok ülkede de fiyat kesintilerine royalbet şikayet gittiği belirtiliyor.

Tesla’nın Satışları İlk Kez Düştü

Nisan ayında açıklanan 2024’ün ilk çeyreğine dair verilere göre, Tesla’nın otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 gerilemiş ve 2020’den bu yana yıllık bazda ilk düşüş yaşanmıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde 386 bin 810 araç teslim eden Tesla, beklentilerin altında kalarak pazarın gerisinde kalmıştı. Geçen yılın aynı döneminde ise 422 bin 875 araç teslim etmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Tesla, Elektrikli Araç Fiyatlarında İndirime Gidiyor için yorumda bulun

    Tesla, Elektrikli Araç Fiyatlarında İndirime Gidiyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Tesla, Elektrikli Araç Fiyatlarında İndirime Gidiyor için ilk yorumu yapabilirsin.