İlaç Firmalarına Rekabet Kurulundan İdari Para Cezası

Rekabet Kurulu, İki İlaç Firmasına Yüksek İdari Para Cezası Verdi

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye yürütülen soruşturma sonucunda idari para cezası kesildi.

İhlal Nedeniyle Cezalar Belli Oldu

Rekabet Kurulu’nun aldığı karara göre, iki ilaç firması Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri gerekçesiyle cezalandırıldı. GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 33 milyon 321 bin 564 lira, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise 184 milyon 363 bin 976 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Soruşturma Detayları

İki ilaç firması arasındaki rekabeti etkileyen iddialar üzerine başlatılan soruşturma, iş gücü piyasasında çalışanlarının birbirlerine transfer edilmesini engellemeye yönelik centilmenlik anlaşmaları ve hassas bilgi değişimi gibi konuları içeriyordu. Rekabet Kurulu, yapılan incelemeler sonucunda söz konusu firmaların rekabet kurallarını ihlal ettiklerine karar verdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İlaç Firmalarına Rekabet Kurulundan İdari Para Cezası için yorumda bulun

    İlaç Firmalarına Rekabet Kurulundan İdari Para Cezası için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İlaç Firmalarına Rekabet Kurulundan İdari Para Cezası için ilk yorumu yapabilirsin.