Eski İsrail Başbakanı Lapid’ten Netanyahu’ya Eleştiri

Lapid: “Netanyahu Hükümeti Gitmeli, Hemen Seçim Yapılmalı”

Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, Gazze’deki İsrailli esirlerin salıverilmesi konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini eleştirdi. Netanyahu hükümetini başarısızlıkla suçlayan Lapid, hükümetin gitmesi gerektiğini belirterek “hemen seçim” çağrısı yaptı.

Lapid, Netanyahu Hükümetini Ağır Bir Dille Eleştirdi

Lapid, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Netanyahu hükümeti üyelerinin televizyon programlarında Gazze’deki İsrailli esirlerin ailelerini suçladığını dile getirerek, “Aklınızı kaçırmışsınız” ifadesini kullandı. Eski İsrail Başbakanı, hükümetin altı aydır esirleri evlerine getiremediğini ve şimdi de ailelerini suçladığını belirterek, “Bu yıkım hükümetinin gitmesi gerekiyor. Hemen seçim” dedi.

Hamas’ı Yok Etme Öncelikli mi?

Başbakan Netanyahu ve hükümeti, siyasi nedenlerle esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor. İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de dahil olmak üzere hükümetin üst düzey isimleri, esirlerin İsrail’in öncelikli meselesi olmadığını ve Hamas’ı yok etmenin daha önemli olduğunu savunuyor.

Esir yakınları, sosyal medyada hükümet yanlıları tarafından saldırıya uğradıklarını iddia ederek, Gazze’deki İsrailli esirlerin salıverilmesi için hükümete çağrıda bulundukları gösterilerde fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını belirtmişlerdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Eski İsrail Başbakanı Lapid’ten Netanyahu’ya Eleştiri için yorumda bulun

    Eski İsrail Başbakanı Lapid’ten Netanyahu’ya Eleştiri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Eski İsrail Başbakanı Lapid’ten Netanyahu’ya Eleştiri için ilk yorumu yapabilirsin.