Xiaomi, “SU7” Elektrikli Spor Otomobil Modelini Tanıttı

Xiaomi’nin Elektrikli Spor Otomobil Modeli Pekin’de Tanıtıldı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, “SU7” adını verdiği elektrikli spor otomobil modelini Pekin’de düzenlenen etkinlikte tanıttı. Xiaomi’nin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ley Cün’ün sunumuyla gerçekleşen etkinlikte, SU7’nin teknik özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar paylaşıldı.

50 Bin Adet Satış Rakamı Hızla Yakalandı

Ley Cün’ün açıklamasına göre, SU7’nin piyasaya sürülmesinin hemen ardından yarım saat içinde 50 bin adet satış gerçekleşti. Bu hızlı talep, Xiaomi’nin otomobil sektöründeki iddialı girişini gözler önüne serdi.

Rekabeti Kızıştıran Fiyat Stratejisi

Xiaomi, SU7’yi Tesla Model 3’e rakip olarak konumlandırırken, aracın başlangıç fiyatını 29 bin 900 dolar olarak belirledi. Bu fiyat politikasıyla Tesla’ya göre daha uygun bir seçenek sunarak Çin’deki elektrikli otomobil pazarında avantaj elde etmeyi hedefliyor.

Çin Elektrikli Otomobil Sektöründeki Gelişmeler

Çin’de elektrikli araç üretimi ve satışları son yıllarda hızla artarken ülke, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı konumuna yükseldi. Devlet destekleri ve teşviklerle ivme kazanan elektrikli otomobil satışları, pandemi sonrası dönemde bir miktar zayıflasa da sektörün geleceği parlak görünüyor.

Çin Binek Otomobil Birliği (CPCA) verilerine göre, “Yeni Enerji Aracı (NEV)” satışlarının önümüzdeki yıllarda artarak 11 milyona ulaşması bekleniyor. Bu durum, elektrikli otomobil üreticilerini fiyat indirimleri gibi stratejilere yönlendiriyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Xiaomi, “SU7” Elektrikli Spor Otomobil Modelini Tanıttı için yorumda bulun

    Xiaomi, “SU7” Elektrikli Spor Otomobil Modelini Tanıttı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Xiaomi, “SU7” Elektrikli Spor Otomobil Modelini Tanıttı için ilk yorumu yapabilirsin.