Bolu, Doğaseverlerin Sömestir Tatilinde Gözdesi Oldu

Bolu, Ankara ve İstanbul’a Yakın Konumuyla Doğa Severlerin Tercihi

Ankara ile İstanbul’a 2,5 saat mesafedeki Bolu, sömestir tatilinde doğaseverlerin en çok tercih ettiği lokasyonlar arasında yer aldı. Bolu’nun yüzde 65’i ormanlarla kaplı olması ve doğal güzellikleriyle ünlü olması, tatilcileri cezbetti.

Kartpostallık Görüntüler Oluşturan Gölcük Tabiat Parkı, Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkları

Kış mevsiminde Bolu’da oluşan kartpostallık görüntüler, Gölcük Tabiat Parkı, Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkları’nı en çok ziyaret edilen tabiat zenginlikleri haline getirdi. Bu doğal güzellikler, tatilcilerin favori rotaları oldu.

Yarıyıl Tatilinde Bolu’daki Milli ve Tabiat Parklarını Ziyaret Edenlerin Sayısı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, sömestir tatilinde Bolu’daki milli ve tabiat parklarını ziyaret eden kişi sayısı 128 bin 933 oldu. Bu ziyaretçilerin büyük bir kısmı ise Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü Milli Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı’nı tercih etti. Yedigöller Milli Parkı 1530, Abant Gölü Milli Parkı 98 bin 339 ve Gölcük Tabiat Parkı ise 28 bin 700 kişiyi ağırladı. Diğer doğal güzellikler olan Göksu, Sülüklügöl, Sünnet Gölü ve Karagöl Tabiat Parkları’na ise 364 kişi geldi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bolu, Doğaseverlerin Sömestir Tatilinde Gözdesi Oldu için yorumda bulun

    Bolu, Doğaseverlerin Sömestir Tatilinde Gözdesi Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bolu, Doğaseverlerin Sömestir Tatilinde Gözdesi Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.