Bakan Özhaseki, Yeşil Fatih Projeleri Tanıtımında Konuştu

Özhaseki’den Deprem ve Şehircilik Açıklamaları

Bakan Özhaseki, Fatih Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap’ta düzenlenen Yeşil Fatih Projeleri tanıtım etkinliğinde konuştu. Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularının yanı sıra deprem misyonlarını da vurgulayan Özhaseki, yeni dönemde önceliklerinin depremlerdeki hasarları gidermek ve Türkiye’yi depreme karşı dirençli hale getirmek olduğunu belirtti.

Evlerin Yeniden İnşası ve Köy Evleri

Özhaseki, bölgede binlerce konut yapıldığını ve depremzedelerin evlerine kavuşması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Ayrıca 4 bin 333 köyde çelikten köy evleri inşa ettiklerini ve bu evlerin dağıtımının devam ettiğini açıkladı.

Deprem Gerçeği ve Çevre Bilinci

Deprem riskine dikkat çeken Bakan Özhaseki, Türkiye’nin 500’e yakın fay hattıyla kırılma tehlikesi altında olduğunu belirtti. Aynı zamanda iklim değişikliği konusuna da değinen Özhaseki, geri dönüşümde elde ettikleri başarıyı vurgulayarak çevre bilincinin önemine dikkat çekti.

Algı Belediyeciliği Eleştirisi

Bakan Özhaseki, son dönemde belediyecilik anlayışında yaşanan değişikliklere eleştirel yaklaşarak, algı belediyeciliğine karşı çıktı. Yapılanları vatandaşlarla paylaşmanın ve gerçekçi olmanın önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte ayrıca Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da bir konuşma yaparken, Yeşil Fatih Projeleri tanıtım filmi de izlendi. Özhaseki ve Turan, Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap’ta vatandaşlarla buluşarak fotoğraf çektirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bakan Özhaseki, Yeşil Fatih Projeleri Tanıtımında Konuştu için yorumda bulun

    Bakan Özhaseki, Yeşil Fatih Projeleri Tanıtımında Konuştu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bakan Özhaseki, Yeşil Fatih Projeleri Tanıtımında Konuştu için ilk yorumu yapabilirsin.