Alman Demir Yolları, Makinistlerin Başlatacağı Grevi Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu

Alman Demir Yolları, Frankfurt İş Mahkemesine Başvurdu

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), makinistlerin yarın başlatacağı grevin durdurulması için Frankfurt İş Mahkemesine başvurdu.

Grev Kararı Eleştiriliyor

Alman Demir Yolları, Alman Makinistler Sendikası’nın (GDL) yarın başlatacağı grevi durdurmak amacıyla Frankfurt iş mahkemesine ihtiyati tedbir kararı için acil bir başvuru yaptığını belirtti. Şirket, makinistlerin son 4 ay içinde 6’ncı kez yapılacak grevinin “yolcu ve yük hizmetini kesintiye uğratacağı” gerekçesiyle yasal olarak engellenmesi gerektiğini savunuyor.

GDL’nin Talepleri

Alman Makinistler Sendikası (GDL), ücret ve çalışma saatleri konusunda devam eden anlaşmazlıkta son 4 ay içinde 6’ncı kez grev kararı aldıklarını belirtti. Makinistler, maaşlara zam ve vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin azaltılması taleplerinde bulunuyor.

Ekonomik Etkileri

Alman Ekonomi Enstitüsü (IWKöln), demir yolu grevinin ekonomik üretimde günde yaklaşık 100 milyon avroluk kayba neden olacağını açıkladı. Ülkede bazı siyasetçiler ise uzun süreli grevlerin önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Alman Demir Yolları, Makinistlerin Başlatacağı Grevi Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu
  1. Alman Demir Yolları, Makinistlerin Başlatacağı Grevi Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu için yorumda bulun

    Alman Demir Yolları, Makinistlerin Başlatacağı Grevi Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Alman Demir Yolları, Makinistlerin Başlatacağı Grevi Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu için ilk yorumu yapabilirsin.