Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

İstanbul Okmeydanı’nda Berkin Elvan Anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu aylarca komada kalan ve 11 Mart 2014’te 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 10’uncu yılında ailesi ve sevenleri tarafından Feriköy Mezarlığı’nda anıldı.

Polis Yoğun Güvenlik Önlemi Aldı

Çok sayıda polis, anma töreni için Feriköy Mezarlığı’nın girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve anmaya gelenlerin üstlerini aradı.

CHP Heyeti ve Siyasi İsimler Anmada Bulundu

Anmaya CHP heyeti, DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni, eski HDP Milletvekili Musa Piroğlu, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı hukukçu Eren Keskin de katıldı. CHP heyeti Berkin’in mezarının başına karanfil bıraktı.

Anne Gülsüm Elvan: “Tam 10 Yıl Oldu”

Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törende Berkin’in mezarı başına gelen anne Gülsüm Elvan, “Bebeğim, kalk annem. 10 sene oldu yetmedi mi annem? Berkin, seni özledim annem. Tam 10 yıl oldu onu koklamayalı, ona sarılmayalı, onunla konuşmayalı.” dedi.

Berkin’in Ablası Gamze Elvan Konuştu

Berkin’in ablası Gamze Elvan, aile adına bir mektup okuyarak, “Tüm süreci annem, babam, avukatlarımız anlattı. O nedenle bu bir basın açıklaması değil, bu bir haykırış. Artık şimdi yaşayamadıklarımızı anlatmanın vakti…” ifadelerine yer verdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı için yorumda bulun

    Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı için ilk yorumu yapabilirsin.