Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı

Airbnb, İç Mekan Güvenlik Kameralarını Yasakladı

Airbnb, güvenlik kameralarına ilişkin politikasında güncelleme yaptığını duyurdu. Şirketin yeni politikasına göre, artık iç mekan güvenlik kameraları yasaklandı. Dış mekan kameraları ve diğer cihazlar için ise daha kapsamlı kurallar getirildi.

Yeni Politika 30 Nisan’da Yürürlüğe Girecek

Daha önce, rezervasyon öncesinde belirtildiği ve açıkça görülebildiği sürece oturma odaları veya koridorlar gibi ortak alanlarda güvenlik kameralarının kullanımına izin veriliyordu. Ancak Airbnb‘nin yeni politikasına göre, 30 Nisan’dan itibaren sadece dış mekan kameralarına izin verilecek.

Sıkılaştırılan Kurallar

Yapılan açıklamada, güvenlik kamerası kurallarının sıkılaştırılmasının Airbnb‘deki listelenen konaklama yerlerinin sadece küçük bir bölümünü etkileyeceği belirtildi. Daha önce uluslararası basında, Airbnb misafirlerinin konaklama yerlerinde güvenlik kameraları bulduklarında şaşırdıkları yönünde haberler yer almıştı.

Yeni Politikanın Ceza İşlemleri

Açıklamada, 30 Nisan’dan sonra şirketin yeni politikasının ihlali durumunda konaklama yerlerinin veya ev sahibi hesaplarının platformdan kaldırılabileceği vurgulandı. Airbnb, güvenliği ve gizliliği ön planda tutarak kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı için yorumda bulun

    Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Airbnb Güvenlik Kameraları Politikasında Değişiklik Yaptı için ilk yorumu yapabilirsin.