AB, UNRWA’ya 50 Milyon Avro Daha Aktaracak

AB, UNRWA’ya 50 Milyon Avro Daha Ayırıyor

Avrupa Birliği Komisyonu, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) desteklemeye devam kararı aldı.

Finansman Kararı ve Değerlendirme

AB Komisyonu, UNRWA’ya gelecek hafta 50 milyon avro aktarılacağını açıkladı. UNRWA personelinin 7 Ekim 2023’teki olaya dahli olduğu iddialarının değerlendirildiği belirtildi.

Artan Yardım Tutarı

AB, UNRWA aracılığıyla 2024 yılı için öngörülen 82 milyon avroluk yardım tutarına ek olarak ilave destek sağlama kararı aldı. Böylece toplam yardım tutarı 150 milyon avroya ulaşacak.

UNRWA’nın Faaliyetleri ve Destekçileri

UNRWA, 1950 yılından bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımlar sunuyor. 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlayan UNRWA, yıllardır İsrail saldırılarına maruz kalıyor.

Uluslararası Destek ve Durdurma Kararları

Bazı ülkeler UNRWA’ya desteklerini durdurma kararı alırken, diğerleri ise desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. AB, UNRWA’ya 50 Milyon Avro Daha Aktaracak için yorumda bulun

    AB, UNRWA’ya 50 Milyon Avro Daha Aktaracak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak AB, UNRWA’ya 50 Milyon Avro Daha Aktaracak için ilk yorumu yapabilirsin.