Genetik Bilimci Prof. Dr. Yusuf Baran: “Sırtımızı Bilime Dayayalım”

Amerika’dan Avrupa’ya Bilim Diplomasisi

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, dünya çapında bilimsel çalışmalara imza atarak “Bilim Diplomatı” ve “Bilim Büyükelçisi” unvanlarına layık görüldü. 7 çocuklu bir ailede doğan Baran, ilkokulda “Bu çocuk okumaz” denilerek eve gönderilmişti. Şimdi ise kansere çare olan buluşlara imza atıyor.

Yılın Girişimci Lideri Ödülü

Prof. Yusuf Baran, ulusal ve uluslararası 100’den fazla ödül kazanmış, 500’ün üzerinde bilimsel eser yayınlamış ve 40’tan fazla bilimsel araştırma projesi yönetmiştir. Amerika Bilimin İlerletilmesi Organizasyonu tarafından Bilim Diplomasisi ve Liderlik Programı’na seçilen Baran, 2024 Yılı Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın Girişimci Lideri Ödülü”nü almıştır.

Gençlerin Potansiyelini Keşfetmek

Prof. Yusuf Baran, gençlerin potansiyellerini keşfetmeye vurgu yaparak, bilimsel eğitimin ve liyakatin ülkeyi ayağa kaldırmanın reçetesi olduğunu belirtiyor. İYTE öğretim üyesi başına bilimsel yayında devlet üniversiteleri içinde son 5 yıldır Türkiye birincisi olan Baran, gençlere hayal kurmayı ve küresel sorunlara odaklanmayı öğütlemektedir.

Yedek Organ Üretimi ve Bilim Diplomasisi

Baran, Türkiye’yi bilim, eğitim ve bilim insanları üzerinden dünyaya bağlamamız gerektiğini savunuyor. Laboratuvarlarda organ üretimi konusundaki çalışmalarıyla da dikkat çeken Baran, Türkiye’nin bilim ve eğitim alanında önemli bir rol üstlenmesi gerektiğine inanıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Genetik Bilimci Prof. Dr. Yusuf Baran: “Sırtımızı Bilime Dayayalım” için yorumda bulun

    Genetik Bilimci Prof. Dr. Yusuf Baran: “Sırtımızı Bilime Dayayalım” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Genetik Bilimci Prof. Dr. Yusuf Baran: “Sırtımızı Bilime Dayayalım” için ilk yorumu yapabilirsin.