Yemek Sepeti’nin Rekabet Kurumu İncelemesinde Soruşturma Başlatılmasına Karar Verildi

Rekabet Kurumu’nun Açıklamasına Göre Yemek Sepeti İddialı Bir Durumla Karşı Karşıya

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ’nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutması ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasıyla ilgili olarak yürütülen ön araştırma sonuçlandı.

Kurul, Yemek Sepeti Hakkında Soruşturma Başlatılmasına Karar Verdi

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri değerlendiren Kurul, bulguların ciddi ve yeterli olduğunu tespit ederek şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bu kararla birlikte, Rekabet Kurumu’nun Yemek Sepeti hakkında resmi bir soruşturma başlatacağı belirtildi.

Soruşturma Kararları İhlal Anlamına Gelmiyor

Ancak, Kurul tarafından alınan soruşturma kararlarının, şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği anlamına gelmediği vurgulandı. Dolayısıyla, şirket hakkında yapılan soruşturma, henüz bir suçlu bulunduğu anlamına gelmiyor. Şirketin savunması alınacak ve yapılan incelemeler sonucunda Rekabet Kurumu’nun nihai bir karar vermesi bekleniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Yemek Sepeti’nin Rekabet Kurumu İncelemesinde Soruşturma Başlatılmasına Karar Verildi
  1. Yemek Sepeti’nin Rekabet Kurumu İncelemesinde Soruşturma Başlatılmasına Karar Verildi için yorumda bulun

    Yemek Sepeti’nin Rekabet Kurumu İncelemesinde Soruşturma Başlatılmasına Karar Verildi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yemek Sepeti’nin Rekabet Kurumu İncelemesinde Soruşturma Başlatılmasına Karar Verildi için ilk yorumu yapabilirsin.