Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Yarışması 2023

‘Attila İlhan Edebiyat Ödülü’ ve ‘Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ Sahiplerini Bekliyor!

Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği yarışmada 2023 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana ‘Attila İlhan Edebiyat Ödülü’ verilecek. Ayrıca, ilk roman ve ilk şiir kitabına ‘Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ de sahiplerini bekliyor.

Son Başvuru Tarihi 13 Haziran!

Yarışmaya katılmak isteyenlerin son başvuru tarihi 13 Haziran olarak belirlendi. Bu yarışma, ünlü şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attila İlhan’ın düşüncelerini ve anısını yaşatmayı amaçlıyor.

Yarışmanın Amacı ve Misyonu

İlhan ailesi tarafından 2008 yılından beri düzenlenen yarışma, Attila İlhan’ın ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme misyonuna layık eserleri desteklemeyi hedefliyor.

Yarışma Seçici Kurulları

Yarışmanın roman seçici kurulunda başkan Mehmet Eroğlu’nun yanı sıra Faruk Şüyün, Handan Coşgun, Seval Şahin ve aile adına Ali Cem İlhan yer alıyor. Şiir seçici kurulunun başkanı ise Metin Celal olurken, diğer üyeler arasında A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve Yakup Çelik bulunuyor.

Başvuru Detayları

Yarışmaya katılmak isteyen yazarların, yapıtlarından 10 nüshayı vakfın internet sitesinden www.tilahan.org indirip dolduracakları başvuru formuna ek olarak iletişim bilgilerini içeren kısa bir özgeçmişi Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’na ulaştırmaları gerekiyor.

Kasım Ayında Kazananlar Açıklanacak!

Ödül kazanan eserler, seçici kurulların değerlendirmesinin ardından 2024 Kasım ayı içinde açıklanacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Yarışması 2023 için yorumda bulun

    Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Yarışması 2023 için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Yarışması 2023 için ilk yorumu yapabilirsin.