Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Elektronik Haberleşme Sektöründe Rekor Büyüme

Operatör Gelirleri 70,1 Milyar Liraya Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe operatör gelirlerinin geçen yılın son çeyreğinde 70,1 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Toplam gelir ise 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 72,3’lük rekor artışla 224 milyar lirayı aştı.

Altyapı Yatırımları ve Abone Sayıları

BTK tarafından yetkilendirilen 466 şirketin bulunduğunu belirten Uraloğlu, mobil abone sayısının 92,2 milyona, mobil abone yaygınlığının ise yaklaşık yüzde 108’lere çıktığını ifade etti. Makinelerarası iletişim abone sayısının yıllık yüzde 15,4 büyüyerek 9,3 milyona ulaştığını aktardı.

Fiber Altyapı ve Genişbant İnternet

Uraloğlu, genişbant internet abone sayısının 93,3 milyona çıktığını belirterek, 2023’te 562 bin kilometre fiber altyapıya ulaşıldığını söyledi. Fiber internet abone sayısının yüzde 20 artarak 6,8 milyona ulaştığını ve fiber uzunluğunun 4 yıl içinde 850 bin kilometreye çıkarılacağını açıkladı.

Mobil Şebekelerde Kullanım ve Gelir Artışı

Elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar liraya ulaştığını belirten Uraloğlu, Türk Telekom ve mobil operatörler özelinde gelirlerin yüzde 80’e yakın arttığını vurguladı. Ayrıca, mobil ve sabit şebekelerdeki aylık ortalama kullanım süresinin arttığını ve ses trafiğinin büyük bir kısmının mobil şebekelerde olduğunu ifade etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Elektronik Haberleşme Sektöründe Rekor Büyüme
  1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Elektronik Haberleşme Sektöründe Rekor Büyüme için yorumda bulun

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Elektronik Haberleşme Sektöründe Rekor Büyüme için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Elektronik Haberleşme Sektöründe Rekor Büyüme için ilk yorumu yapabilirsin.