Türk Sporcuları Belgrad’da Altın Madalyalar Kazandı

Rahime Yiğit Türkiye Rekoru Kırdı

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen organizasyonda Türk sporcular başarılı bir performans sergiledi. Kadınlar sırıkla atlamada yarışan Rahime Yiğit, 4,16 metrelik derecesiyle kendisine ait Türkiye 20 yaş altı rekorunu geliştirerek şampiyon oldu.

Erkekler 4×400 Metre Takımı Altın Madalya Kazandı

Utku Göler ise erkekler 1500 metrede birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca erkekler 4×400 metre bayrak yarışında mücadele eden Mustafa Çinpolat, Adar Anar, Ömer Faruk Esen ve Eren Keser’den oluşan takım da altın madalya kazandı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar: “2024 Gençlerimizin Yılı Olacak”

TAF Başkanı Fatih Çintimar, yapılan açıklamada “2024, gençlerimizin yılı olacak demiştim. 2024 yılında Atletizm Federasyonu olarak koyduğumuz hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Milli Sporcuların Aldığı Dereceler

Şampiyonada madalya alan milli sporcular şu şekildedir:

  • Altın: Rahime Yiğit (kadınlar sırıkla atlama), Utku Göler (erkekler 1500 metre), erkekler 4×400 metre takımı
  • Gümüş: Muhammed Ağgün (erkekler 800 metre), Mustafa Çinpolat (erkekler 400 metre), Ali Peker (erkekler gülle atma), Edibe Yağız (kadınlar 3000 metre)
  • Bronz: Ali Tunç (erkekler 3000 metre), Özlem Özcan (kadınlar gülle atma), Yasir Kuduban (erkekler yüksek atlama), Hüseyin Mutlu Korkmaz (erkekler 60 metre), Emre Çolak (erkekler üç adım atlama)

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türk Sporcuları Belgrad’da Altın Madalyalar Kazandı için yorumda bulun

    Türk Sporcuları Belgrad’da Altın Madalyalar Kazandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türk Sporcuları Belgrad’da Altın Madalyalar Kazandı için ilk yorumu yapabilirsin.