Sahil Kasabası Kuala Bubon’da Alabora Olan Teknedeki Arakanlı Müslümanlar Kurtarıldı

6 Arakanlı Müslüman Kıyıdan Kurtarıldı

Sahil kasabası Kuala Bubon’dan balıkçıların, kıyıdan 16 mil mesafede alabora olan tekneye müdahalesi sonucu 6 Arakanlı Müslüman kurtarıldı. Kurtarılan 6 kişi, geçici barınaklara alınırken, ölü, yaralı ve kayıp Arakanlı Müslüman sayısı henüz belirlenemedi.

Arakan’da Yaşanan Etnik Temizlik

Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda, Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizlik gerçekleştirilmişti. Bu çatışmalarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Myanmar’dan Bangladeş’e Milyonlarca Arakanlı Müslüman

Arakan’daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017’de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçilerin uyguladıkları kitlesel şiddet sonucu yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslüman, komşu ülke Bangladeş’e sığınmıştı. Bangladeş, şu anda 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman mülteciye ev sahipliği yapmaktadır.

Çok sayıda Arakanlı Müslüman, Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki aşırı kalabalık mülteci kamplarından kaçarak diğer Müslüman ülkelere gitmek için hayatlarını tehlikeye atıp, derme çatma teknelerle denize açılmaktadır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Sahil Kasabası Kuala Bubon’da Alabora Olan Teknedeki Arakanlı Müslümanlar Kurtarıldı
  1. Sahil Kasabası Kuala Bubon’da Alabora Olan Teknedeki Arakanlı Müslümanlar Kurtarıldı için yorumda bulun

    Sahil Kasabası Kuala Bubon’da Alabora Olan Teknedeki Arakanlı Müslümanlar Kurtarıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sahil Kasabası Kuala Bubon’da Alabora Olan Teknedeki Arakanlı Müslümanlar Kurtarıldı için ilk yorumu yapabilirsin.