MÜSİAD 27. Uluslararası İş Forumu Medine’de Devam Ediyor

Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri

Geçtiğimiz hafta başlayan MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın ardından Riyad’da başlayan 27. Uluslararası İş Forumu (IBF), bugün Medine’de devam ediyor. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Uluslararası İş Forumu’nun, en önem verdikleri ve üzerinde en çok durdukları organizasyonlardan biri olduğunu belirtti. Müslüman iş insanları arasında “global bir iş ağı” kurma fikrinden yola çıkan platform, toplam 25 ülkeden 42 iş insanı derneğini bir araya getirdi.

Suudi Arabistan ile Türkiye Arasındaki Ticari İlişkiler

Asmalı, son 2 yılda Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin belirgin şekilde arttığını vurgulayarak, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 itibarıyla 6,8 milyar dolara ulaştığını söyledi. Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu kapsamında büyük yatırımlar planladığını ifade eden Asmalı, Türk müteahhitlik sektörünün dünya genelinde başarılı işlere imza attığını belirtti.

Suudi Arabistan’ın Yatırım Fırsatları ve Türk İş Dünyası

Asmalı, Suudi Arabistan’ın, merkezini Riyad’a taşıyan firmalara ciddi üretim destekleri verdiğini ve birçok alanda yatırım fırsatları olduğunu dile getirdi. İki ülkenin stratejik hedeflerinin orta vadede 10 milyar dolarlık, uzun vadede ise 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaret olduğunu hatırlatan Asmalı, Türkiye’nin Suudi Arabistan’da diğer ülkelere göre bir adım önde olduğunu vurguladı.

Asmalı, Suudi Arabistan’da girişimcilik faaliyetleri ve yatırım fırsatlarının oldukça çeşitli ve ilgi çekici olduğunu belirterek, Türk iş dünyasının da fırsatları değerlendirmek ve karşılıklı ticareti en üst düzeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. MÜSİAD 27. Uluslararası İş Forumu Medine’de Devam Ediyor için yorumda bulun

    MÜSİAD 27. Uluslararası İş Forumu Medine’de Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak MÜSİAD 27. Uluslararası İş Forumu Medine’de Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.