İzmir’de Taksi Şoförü Cinayeti Davası: Sanığa Ağır Cezalar

Taksi Şoförü Cinayeti Davasında İkinci Duruşma

‘İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Delil Aysal, öldürülen Oğuz Erge’nin boşandığı eşi Nevra Karahan ve kızı Naz Erge ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Raporu Değerlendirdi

Mahkeme heyeti başkanı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan ve “şahsın ceza sorumluluğunun tam olduğu” belirtilen raporu incelediklerini belirtti.

Tanıklar Olay Gecesini Anlattı

Tanıklar, olay gecesi silah sesleri duyduklarını ve taksiciyi yerde yaralı halde gördüklerini ifade ettiler. Tanıklar, olayın ardından polisi aradıklarını ve yardımcı olduklarını aktardılar.

Savcıdan Cezai İstemin Açıklanması

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Şahiner, sanık hakkında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca “nitelikli yağma” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçlarından da ceza istedi.

Mahkeme Kararı Açıklandı

Mahkeme heyeti, sanık Delil Aysal’a “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli yağma”dan 14 yıl 10 ay ve “ruhsatsız silah taşıma”dan 2 yıl 10 ay olmak üzere toplam 17 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Herhangi bir indirim yapılmadı.

Olay Özeti: Taksici Oğuz Erge, 19 yaşındaki Delil Aysal’ı aracına aldıktan sonra tabancayla vurularak öldürülmüş, olay sonrası kaçan Aysal polis tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İzmir’de Taksi Şoförü Cinayeti Davası: Sanığa Ağır Cezalar için yorumda bulun

    İzmir’de Taksi Şoförü Cinayeti Davası: Sanığa Ağır Cezalar için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İzmir’de Taksi Şoförü Cinayeti Davası: Sanığa Ağır Cezalar için ilk yorumu yapabilirsin.