Gümrüklerde Kaçakçılıkla Mücadelede Yeni Teknolojiler Devreye Alınıyor

Yasa Dışı Faaliyetlere Karşı “Kapan” Sistemi ile Mücadele

Gümrüklerde yasa dışı ticaretin önlenmesi ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından “kapan (gentsis)” adı verilen modern bir sistem devreye alınıyor. Bu sistem araçları anlık olarak takip ederek, kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Kapan, araçlardan görüntü alarak merkezdeki sunucuya iletiyor ve böylece yasa dışı durumlar anında tespit edilebiliyor.

Yeni Teknolojiler Gümrük Kontrollerine Entegre Ediliyor

Gümrüklerde kaçakçılıkla mücadelede “kapan” sistemine ek olarak narkotik ve kimyasal madde tespit cihazları, tarama sistemleri, vücut tarama ve araç takip sistemleri gibi teknolojik ürünler de kullanılıyor. Ayrıca, araç ve konteyner tarama sistemleri, x-ray cihazları ve radyasyon izleme gibi teknolojiler de gümrük kontrollerinde etkin bir şekilde kullanılıyor.

Göçmen Sorunu ile Mücadelede Yeni Çözümler

Göçmen sorunuyla mücadelede ise Türkiye’nin ilk x-ray tarama sistemleri olan Milli Tarama Sistemleri (MİLTAR) Projesi kapsamında yeni teknolojiler devreye alınıyor. Bu kapsamda, hibrit teknolojili araç, tren ve vücut tarama sistemleri ile x-ray bagaj tarama sistemlerinin üretimi için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, Duvar Arkası Radar (DAR) Sistemi ile sınırlardaki kontrollerin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması planlanıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Gümrüklerde Kaçakçılıkla Mücadelede Yeni Teknolojiler Devreye Alınıyor için yorumda bulun

    Gümrüklerde Kaçakçılıkla Mücadelede Yeni Teknolojiler Devreye Alınıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Gümrüklerde Kaçakçılıkla Mücadelede Yeni Teknolojiler Devreye Alınıyor için ilk yorumu yapabilirsin.