Dünya Tüketiciler Günü Kapsamında Tüketiciyi Koruma Haftası Başladı

Tüketici Sorunları ve Çözüm Önerileri

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal: Tüketiciler, online alışverişler, GSM ve internet abonelikleri, özel okul fiyatları ve mobilya siparişleriyle ilgili sorunlar yaşıyor. Online alışverişlerde **ürün teslim edilmemesi** ve **para iadesinde gecikmeler** gibi şikayetler öne çıkıyor. Ayrıca, **14 günlük cayma hakkının reddedilmesi** de sıkıntı yaratıyor.

Özel Okul Fiyatları ve GSM Abonelikleri

Aziz Koçal, özel okul fiyatlarına ilişkin şikayetlerin arttığını belirtirken, GSM ve internet aboneliklerinde yaşanan **aldatıcı bilgilendirme** ve **cayma bedeli sorunlarına** dikkat çekti. Ayrıca, **mobilya siparişlerinde yaşanan eksiklikler** ve **özel siparişlerin zamanında teslim edilmemesi** gibi konular da tüketicileri mağdur ediyor.

İlginç Şikayetler ve Çözüm Yolları

Koçal, zaman zaman tüketicilerden ilginç şikayetler aldıklarını belirtirken, tüketicilere **e-devlet üzerinden başvuru yapma** imkanı olduğunu vurguladı. Tüketici haklarının aranması gerektiğini söyleyen Koçal, tüketicilerin yaşadıkları sorunları **tüketici hakem heyeti veya mahkemeler** aracılığıyla çözebileceklerini ifade etti.

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz:

Mehmet Bülent Deniz ise tüketicilerin karşılaştıkları sorunların zamanla değiştiğine dikkat çekerek, tüketicilerin **haklarını aramaları** gerektiğini belirtti. Deniz, tüketicilere haklarını aramaları konusunda cesaretlendirerek, **tüketici mahkemeleri ve e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini** hatırlattı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Dünya Tüketiciler Günü Kapsamında Tüketiciyi Koruma Haftası Başladı için yorumda bulun

    Dünya Tüketiciler Günü Kapsamında Tüketiciyi Koruma Haftası Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Dünya Tüketiciler Günü Kapsamında Tüketiciyi Koruma Haftası Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.