Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi’ni Tanıttı

Bakan Ersoy: Aspendos’un Önemi ve Geleceği

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde düzenlenen ‘Aspendos Geleceğe Miras Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Ersoy, antik kentin sadece yüzde 2’sinin kazıldığını belirterek, Doç. Dr. Mustafa Bilgin başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarına dikkat çekti.

Aspendos’un Önemli Yapıları

Bakan Ersoy, Aspendos’un UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan su kemerleri ve antik tiyatrosunun büyüleyici yapısıyla öne çıktığını vurguladı. Ayrıca, antik kentin dükkanları, hamamları, kapıları, çeşmesi, bazilikası ve tapınağıyla da dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Geleceğe Miras Projesi ve Hedefler

Ersoy, Aspendos’un 2023 yılında 270 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, ‘Geleceğe Miras Projesi’ kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlandırılacağını duyurdu. Bakan Ersoy, antik kentteki orijinal caddelerin ortaya çıkarılacağını ve ziyaretçilere daha iyi bir deneyim sunulacağını söyledi.

Hedefler ve Yatırımlar

Bakan Ersoy, 4 yıl içinde Aspendos’ta yüzde 30’unda kazı, restorasyon ve onarım çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı. Bu kapsamda 1 milyar lira başlangıç ödeneği ayırıldığını belirten Ersoy, Aspendos’un gelecekte daha geniş bir alanda ziyaretçilere açılacağını ve ülke kültür ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Magazin
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi’ni Tanıttı
  1. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi’ni Tanıttı için yorumda bulun

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi’ni Tanıttı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aspendos Antik Kenti’nde Geleceğe Miras Projesi’ni Tanıttı için ilk yorumu yapabilirsin.