Brent Petrol Fiyatlarındaki Son Durum

Brent Petrolün Varil Fiyatı Düşüşle Kapattı

Dün 91,94 dolara çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 89,42 dolar seviyesinde tamamladı.

Bugün

Bugün sabah saatlerinde ise Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,31 artışla 89,70 dolar olarak gerçekleşti. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 85,48 dolardan alıcı buldu.

Petrol Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

İsrail-Hamas arasındaki müzakerelerin Gazze’de ateşkese yol açacağı ve Orta Doğu’daki gerilimi hafifleteceği beklentisi fiyatları artırırken, ABD’de stoklarda beklenenden fazla artışın yaşandığı belirtiliyor. Jeopolitik gerilimlerin neden olduğu arz endişeleri, petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

ABD’deki Stok Verileri

Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ABD’de ham petrol stokları geçen hafta 3,03 milyon varil arttı. Bu artış, piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) ise resmi petrol stok verilerini bugün açıklayacak. Stoklardaki artış devam ederse, petrol fiyatlarında düşüş olması bekleniyor.

Teknik Analiz ve Destek-Direnç Seviyeleri

Brent petrolde teknik olarak 90,58 ile 92,24 dolar aralığının direnç, 88,92 ile 87,26 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Brent Petrol Fiyatlarındaki Son Durum için yorumda bulun

    Brent Petrol Fiyatlarındaki Son Durum için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Brent Petrol Fiyatlarındaki Son Durum için ilk yorumu yapabilirsin.