BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Önemli Değerlendirmeler

İtalyan “Nove” televizyonundaki programa katılan Guterres, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze ve İsrail Saldırısı

Antonio Guterres, Gazze’deki savaşın sivillerin büyük bedel ödediğini vurgulayarak, “İsrail’in Hamas’a karşı savaş olduğunu iddia etmesine rağmen aslında Filistinlileri toplu cezalandırmaya dönüştüğünü” belirtti. Guterres, Gazze’de insani ateşkes çağrısında bulunarak ramazan ayının bunun için fırsat olabileceğini ifade etti.

Ukrayna ve Barış Çabaları

Guterres, Ukrayna’da adil bir barışın sağlanmasının ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesinin önemine değinerek, Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelere başlama iradesinin olmadığını düşündüğünü belirtti.

Dünya Düzeni ve BM Reformu

BM Genel Sekreteri, kariyerine başladığında iki kutuplu bir dünya olduğunu ancak şimdi tek kutuplu dünya düzeninden kaotik bir dünyaya doğru ilerlendiğini belirtti. Guterres, BM reformuna hazırlık konusunda önemli tekliflerinin olacağını dile getirerek Güvenlik Konseyi’nde daha geniş bir kompozisyonun modern dünyayı daha iyi temsil edebileceğini söyledi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Önemli Değerlendirmeler için yorumda bulun

    BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Önemli Değerlendirmeler için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Önemli Değerlendirmeler için ilk yorumu yapabilirsin.