Ankara’da Devlete Satılmak İstene Kulelerin Sırrı Ortaya Çıktı

YDA Şirketi’nin Ankara’daki 6 Kulesinden 2’si Devlete Satılacak

Ankara’nın en değerli bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hemen karşısında yer alan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne (TTKK) ait arazide YDA şirketi tarafından dikilen 6 kuleden 2’sinin devlete satılmak üzere gizli pazarlık yürütüldüğü iddia ediliyor.

CHP’li Ulaştırma Bakanı, YDA’nın Yaptığı İddiaları Meclis’e Taşıdı

CHP’nin gölge Ulaştırma Bakanı Ulaş Karasu, perabet YDA şirketine ait 2 kuleyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne satılması için değer tespit çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Karasu, iddialarda yer alan bürokratların daha önce YDA şirketiyle ticari ilişkilerinin olduğunu vurguladı.

YDA’nın Ankara’daki Projesi Rant Davasıyla Gündemde

YDA’nın Tarım Kredi’den aldığı arazide inşa ettiği perabet giriş lüks gökdelenlerle ilgili davalar devam ediyor. YDA’nın inşaat emsal alanını yükselterek elde ettiği rantı arsa sahibiyle paylaşmaması üzerine açılan davada mahkeme, farkın TTKK’ya ödenmesine karar vermişti. Ancak plan notlarından elde edilen kazancın paylaşılması talebi reddedilmiş ve TTKK, kararı perabet twitter temyize götürmüştü. Mimarlar Odası Ankara Şubesi de ayrıcalıklı imar hakkı verildiği gerekçesiyle bu projeye karşı dava açmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ankara’da Devlete Satılmak İstene Kulelerin Sırrı Ortaya Çıktı için yorumda bulun

    Ankara’da Devlete Satılmak İstene Kulelerin Sırrı Ortaya Çıktı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ankara’da Devlete Satılmak İstene Kulelerin Sırrı Ortaya Çıktı için ilk yorumu yapabilirsin.