Açık Mektupta ABD’li Eski Yetkililerden İsrail’e Sert Uyarı

İsrail’e Yapılan Uygulamalara Karşı Somut Adımlar Gerektiği Vurgulandı

ABD’li eski yetkililer, Filistinlilerin haklarını ve temel ihtiyaçlarını görmezden gelen İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini genişletmesi durumunda ciddi sonuçlarla karşılaşabileceği konusunda Biden yönetimine çağrıda bulundu.

İsrail’e Yardımlara Kısıtlama Getirilmesi İsteniyor

Eski yetkililer, İsrail’in uygulamalarına karşı somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizerek, İsrail’e yapılan yardımlara kısıtlama getirilmesi çağrısında bulundu. Uluslararası hukukun defalarca ihlal edildiği vurgulanarak, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında sivillerle savaşanlar arasında ayrım gözetmediği belirtildi.

ABD’li Eski Yetkililerden Acil Çağrılar

Açık mektupta, İsrail saldırıları nedeniyle on binlerce Gazzeli sivilin yaşamını yitirdiği hatırlatılarak, bu tür sivil ölümlerin haklı gösterilemeyeceği vurgulandı. ABD’li eski yetkililer, Biden’ın en az 6 hafta sürecek acil ateşkes, güvenilir insani yardım dağıtım sistemi kurulması ve esirlerin serbest bırakılması çağrısını güçlü bir şekilde destekledi.

Uluslararası Hukuka Uygun Angajman Kuralları Uygulanması İsteniyor

Eski yetkililer ayrıca İsrail ordusuna uluslararası hukuka uygun angajman kurallarını uygulaması çağrısında bulunarak, İsrail’in yaptıklarının ciddi sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Açık Mektupta ABD’li Eski Yetkililerden İsrail’e Sert Uyarı için yorumda bulun

    Açık Mektupta ABD’li Eski Yetkililerden İsrail’e Sert Uyarı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Açık Mektupta ABD’li Eski Yetkililerden İsrail’e Sert Uyarı için ilk yorumu yapabilirsin.