ABD, TSMC’ye Çip Üretimi İçin 6,6 Milyar Dolarlık Yatırım Sağlayacak

ABD’nin Çip Üretimine Yatırım Kararı

ABD yönetimi, Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC’ye **çip üretimi için 6,6 milyar dolar** kadar doğrudan finansman sağlayacak. ABD Başkanı Joe Biden, yarı iletkenlerin kritik önemine vurgu yaparak, ülkenin bu alandaki üretim kapasitesini artırmayı ve ulusal güvenliği korumayı hedeflediklerini belirtti.

TSMC Arizona ve Yatırım Detayları

TSMC, Phoenix’te üçüncü bir çip fabrikası kurarak **65 milyar dolara** varan toplam yatırım yapacak ve **25 binden fazla doğrudan istihdam** yaratacak. ABD, 2030’a kadar dünyadaki en gelişmiş çiplerin **yüzde 20’sini üretme hedefi** doğrultusunda TSMC Arizona’nın gelişmiş çipler üreteceğini duyurdu.

Yatırımın Getirileri ve Hedefler

TSMC Arizona’nın üreteceği çipler, **5G/6G akıllı telefonlar, otonom araçlar ve yapay zeka veri merkezi sunucuları** gibi alanlarda kullanılacak. Ayrıca, yerel iş gücünün eğitimine ve geliştirilmesine **50 milyon dolar** CHIPS fonu ayrılacak. Şirketin 2025’in ilk yarısında yüksek hacimli üretime başlamayı planladığı belirtiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD, TSMC’ye Çip Üretimi İçin 6,6 Milyar Dolarlık Yatırım Sağlayacak için yorumda bulun

    ABD, TSMC’ye Çip Üretimi İçin 6,6 Milyar Dolarlık Yatırım Sağlayacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD, TSMC’ye Çip Üretimi İçin 6,6 Milyar Dolarlık Yatırım Sağlayacak için ilk yorumu yapabilirsin.