ABD Dış Ticaret Açığı Şubatta Yükseldi

ABD’nin Dış Ticaret Açığı 68,9 Milyar Dolara Ulaştı

ABD’nin dış ticaret açığı, şubatta aylık bazda yüzde 1,9 artarak 68,9 milyar dolara yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı.

İhracat ve İthalat Rakamları

Ülkenin ihracatı şubatta yüzde 2,3 artışla 263 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaşırken, ithalatı yüzde 2,2 artarak 331,9 milyar dolarla Ekim 2022’den sonraki en yüksek seviyeye çıktı.

En Fazla Açık Çin’e Karşı Verildi

ABD, söz konusu dönemde en fazla dış ticaret açığını 21,9 milyar dolarla Çin karşısında verdi. ABD’nin Meksika’ya karşı verdiği ticaret açığı şubatta 15,3 milyar dolara yükseldi.

Açık Verilen Diğer Ülkeler

ABD’nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında Avrupa Birliği (17,6 milyar dolar), Vietnam (9,6 milyar dolar), Almanya (7,6 milyar dolar), İrlanda (5,3 milyar dolar) gibi ülkeler yer alıyor.

Ticaret Fazlası Verilen Ülkeler

Ülkenin ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında ise Güney ve Orta Amerika (5,5 milyar dolar), Hollanda (4,3 milyar dolar), Hong Kong (2,8 milyar dolar) bulunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD Dış Ticaret Açığı Şubatta Yükseldi için yorumda bulun

    ABD Dış Ticaret Açığı Şubatta Yükseldi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Dış Ticaret Açığı Şubatta Yükseldi için ilk yorumu yapabilirsin.