İstanbul Ümraniye Seçiminde CHP’nin İtirazı Reddedildi

CHP’nin İtirazı Reddedildi

İstanbul Ümraniye’de gerçekleşen seçimde, AKP’nin adayı İsmet Yıldırım ile CHP’nin adayı Aykut Erdoğdu arasında yaşanan oy farkı gündeme oturdu. İsmet Yıldırım 174 bin 555 oy alırken, Aykut Erdoğdu 165 bin 54 oy ile ikinci sırada yer aldı. Aradaki fark 9 bin 501 oy olarak belirlendi.

CHP’nin İtirazı ve Red Kararı

CHP, oy farkına yönelik itirazda bulundu ancak İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin talebini reddetti. CHP İstanbul İl Başkanlığı, bu karara itiraz ederek kararın kaldırılmasını talep etti. Dilekçede, kararın hukuka aykırı gerekçelerle alındığı belirtildi.

İtirazın Gerekçeleri

Dilekçede, CHP’nin itirazının hukuka uygun olmadığı iddialarıyla reddedildiği vurgulandı. Aynı nitelikteki Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkanlığı seçiminde tüm sandıkların yeniden sayılmasına karar verildiği hatırlatılarak benzer bir uygulamanın Ümraniye için de yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca sandık sonuç tutanaklarında hatalı tasnifler yapıldığı ve bazı oy ve zarfların geçersiz sayıldığı iddia edildi.

Sonuç

CHP, İstanbul Ümraniye’deki seçim sonuçlarına ilişkin şeffaf ve adil bir süreç talep ederek, İl Seçim Kurulu’ndan kararın kaldırılmasını istedi. Parti, hukuka, adalete ve vicdana uygun bir karar alınması çağrısında bulundu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İstanbul Ümraniye Seçiminde CHP’nin İtirazı Reddedildi için yorumda bulun

    İstanbul Ümraniye Seçiminde CHP’nin İtirazı Reddedildi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İstanbul Ümraniye Seçiminde CHP’nin İtirazı Reddedildi için ilk yorumu yapabilirsin.