2023 Yılında Türkiye’nin Fıstık İhracatında Büyük Artış

İhracat Geliri Neredeyse Üçe Katlandı

Türkiye, 2023 yılında 96 ülkeye 151 milyon 568 bin dolarlık fıstık ihraç etti. Geçen yılın aynı dönemine göre ocak-mart döneminde elde edilen fıstık ihracat geliri neredeyse üçe katlandı. Geçen yıl 24 milyon 250 bin dolar olan gelir, bu yıl 73 milyon 790 bin dolara yükseldi.

İtalya Önde Gidiyor

Türkiye’nin fıstık ihracatında başı çeken ülke İtalya oldu. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye, 69 ülkeye fıstık satarak İtalya’ya 12 milyon 145 bin dolarlık fıstık ihraç etti. İtalya’yı 11 milyon 835 bin dolarla Almanya ve 9 milyon 116 bin dolarla Irak izledi.

Memnuniyet Verici Rakamlar

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, fıstık ihracatındaki büyük artışın sevindirici olduğunu belirterek, fıstığın Türkiye için stratejik bir ürün olduğunu vurguladı. Kızıldemir, fıstığın ekonomik getirisiyle üreticiler, sanayiciler ve ihracatçılar için kazanç sağladığını ifade etti. Yılın ortalarına doğru yapılacak olan yeni sezon hasadının ihracat rakamlarını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. 2023 Yılında Türkiye’nin Fıstık İhracatında Büyük Artış için yorumda bulun

    2023 Yılında Türkiye’nin Fıstık İhracatında Büyük Artış için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 2023 Yılında Türkiye’nin Fıstık İhracatında Büyük Artış için ilk yorumu yapabilirsin.