Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine Yönelik Yeni Programlar Hayata Geçiriyor

İstihdam Odaklı Yaklaşım ile Meslek Liselilerin Geleceği Parlaklaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde meslek liselerine yönelik önemli kararlar alarak istihdamı desteklemeyi hedefliyor. Bakanlık, “bölge”, “ihtisas”, “sektör içi” ve “sektöre entegre” olmak üzere 4 yeni okul programını hayata geçirme kararı aldı.

Barınma İmkanları Genişletiliyor

Yeni mevzuat ile sektörlerde eğitim veren meslek liselerine daha fazla destek sağlanacak. Sektörlerin yoğun olduğu bölgelere yeni kontenjanlar açılacak ve barınma ihtiyacı olan öğrenciler için çözümler üretilerek destek sağlanacak.

Öğrencilere Fırsat Eşitliği ve İş Gücü Destekleniyor

Mesleki eğitimde fırsat eşitliği ve iş gücü ihtiyacını karşılama odaklı yapılan yeni düzenlemeler ile öğrencilerin istihdam edilebilirlikleri artırılacak. Böylece meslek liseliler sektörlerde daha kolay iş bulabilecekler.

Yeni Okul Modelleri ile Meslek Eğitimi Güçlendiriliyor

MEB, mesleki eğitim alanında bölge, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre okul programlarıyla mevcut yapıyı güçlendiriyor. Öğrencilerin işletmelerde meslek eğitimine erişimi kolaylaştırılarak sektörlerle entegrasyonu sağlanacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine Yönelik Yeni Programlar Hayata Geçiriyor
  1. Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine Yönelik Yeni Programlar Hayata Geçiriyor için yorumda bulun

    Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine Yönelik Yeni Programlar Hayata Geçiriyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liselerine Yönelik Yeni Programlar Hayata Geçiriyor için ilk yorumu yapabilirsin.