Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi

Ciğer Kebabı Tercih Edilen Bir Lezzet

Diyarbakır’da coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ‘ciğer kebabı’, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın 3 gününde toplamda 24 ton tüketilen ciğer kebabı, bölgenin önemli lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Geçen Yıla Oranla Tüketim Arttı

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan, bu yıl ciğer kebap tüketiminde geçen yıla göre ciddi bir artış olduğunu belirtti. Elkaan, geçen yıl aynı dönemde 13 ton ciğer tüketildiğini, ancak bu yıl 3 günde 24 ton ciğer kebabının tüketildiğini dile getirdi.

Yerel ve Ulusal Tercih

Gaziantep’ten Diyarbakır’a gelen turistler arasında da ciğer kebabının popülerliği dikkat çekiyor. Gaziantep’ten kenti gezmeye gelen Savaş Barış, Diyarbakır’da yenen ciğerin benzersiz lezzetini vurgulayarak, “Ciğerin tek memleketi Diyarbakır, aşırı düzeyde bir yoğunluk var ve halen lezzetli bir şekilde kebapları devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi için yorumda bulun

    Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi için ilk yorumu yapabilirsin.