Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Yeniden Uyarı Grevine Gidiyor

Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Uyarı Grevine Gidiyor

Almanya’da hava yolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanlarının toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine yeniden uyarı grevine gideceği bildirildi.

Uyarı Grevi Detayları

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Verdi) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln/Bonn ve Stuttgart havalimanlarında Lufthansa şirketinde çalışan yer hizmetleri personeli için iş bırakma eylemi çağrısının yapıldığı belirtildi. Uyarı grevinin 20 Şubat’ta yerel saatle 04.00’te başlayacağı ve 21 Şubat 07.10’da sona ereceği bilgisi paylaşıldı.

Çalışanların Talepleri

Ücret artışı talebiyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı belirtilirken, Verdi temsilcisi Marvin Reschinsky, yer hizmetleri personelinin kendilerine haksız davranıldığını düşündüğünü ifade ederek, çalışanların taleplerini açıkladı. Sendika en az 500 Euro olmak üzere yer hizmetleri personeli için yüzde 12,5’lik ücret artışı talep ediyor. Ayrıca, çalışanlara yüksek enflasyonun telafisi için 3 bin Euro’luk ikramiye verilmesi isteniyor.

Önceki Grev ve Etkileri

Lufthansa’daki yer hizmetleri personeli daha önce 7 Şubat’ta uyarı grevine gitmiş, hava yolu şirketinin 1000 uçuşundan yaklaşık 900’u iptal edilmiş ve grevden yaklaşık 100 bin yolcu etkilenmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Yeniden Uyarı Grevine Gidiyor
  1. Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Yeniden Uyarı Grevine Gidiyor için yorumda bulun

    Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Yeniden Uyarı Grevine Gidiyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Almanya’da Lufthansa Yer Hizmetleri Çalışanları Yeniden Uyarı Grevine Gidiyor için ilk yorumu yapabilirsin.