Roma Dönemine Ait Eserler Edirne Müzesi’nde Sergileniyor

Roma Döneminden Kalma Eserler Göz Kamaştırıyor

Arkeolojik ve etnografik eserlerden oluşan 29 bin parçalık koleksiyonun sergilendiği müzede, Roma döneminden kalma aile lahdi ve Enez Antik Kenti’nden çıkarılmış Nike heykelciği dikkat çekiyor.

Müzede Bulunan Aile Lahdi

Müze Müdürü Şahan Kırçın, müzenin bahçesinde sergilenen aile lahdinin (mezar odası) önemli bir eser olduğunu belirtti. Lahdin, Eski İstanbul Caddesi’nde 1977’de yapılan bir altyapı çalışması sırasında ortaya çıktığını ve 2. yüzyıla tarihlendiğini söyledi. Üzerindeki yazıdan lahdin Thedolos’un oğlu Bassos’a ait olduğu anlaşıldı.

Enez Antik Kenti’nden Çıkarılan Nike Heykelciği

Kırçın, Enez İlçesi’nde bulunan Nike heykelciğinin, 1983 yılında ilçedeki bir yapının içinde keşfedildiğini ve Helenistik döneme ait olduğunu belirtti. Diğer eserlerle birlikte bulunan heykelciğin, Roma zengin villası olarak adlandırılan yapının bir parçası olduğu düşünülüyor. Nike heykelciğinin yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin ediliyor. Müzede, Enez ve diğer kazılardan elde edilen önemli eserler ziyaretçilerle buluşuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Roma Dönemine Ait Eserler Edirne Müzesi’nde Sergileniyor için yorumda bulun

    Roma Dönemine Ait Eserler Edirne Müzesi’nde Sergileniyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Roma Dönemine Ait Eserler Edirne Müzesi’nde Sergileniyor için ilk yorumu yapabilirsin.