Narsist Kişilerle İlgili Davranış Uzmanından Öneriler

Beden Dili ve Yüz Mikro İfadeleri Uzmanı Scott Taylor’dan Narsistlerle İlgili İpuçları

Scott Taylor, 30 yıl boyunca beden dili, yüz mikro ifadeleri, aldatma tespiti, etkili davranışlar ve ifade ve kelime analizi konularında çalışmış bir davranış uzmanıdır. Taylor, narsist kişilerle ilgili işe yarar önerilerde bulunmaktadır.

1. Empati Yoksunluğu

Narsist bireyler, başkalarına karşı empatiden yoksundurlar ve diğer insanların durumlarıyla bağlantı kurmakta zorlanırlar. Empati eksikliği belirgin bir özelliktir.

2. Ben Merkezcilik

Narsistler, abartılı bir öz-önem duygusuna sahiptirler ve hayranlık ve yetki ihtiyaçları nedeniyle güç ve başarıya sahip olma konusunda takıntılıdırlar.

3. Kıskançlık

Narsistler, herkesi her şeyi kıskanırlar ve diğer insanlara göre daha fazla kıskançlık belirtileri gösterirler.

4. Karizmatik Olmak

Narsistler, genellikle çok karizmatik olmalarına rağmen, hayranlık ihtiyaçlarını karşılamak için sıklıkla iltifat peşinde koşarlar ve etkileyici olmak için çaba harcarlar.

5. Boş Vaatler Sunmak

Narsistler, karşıdakini kandırmak için boş vaatler verme konusunda yeteneklidirler. Gerçek eylemlere odaklanmak önemlidir.

6. Gaslighting Yapmak

Narsistler, özellikle romantik ilişkilerde gaslighting yapma eğilimindedirler. Karşıdakini manipüle etmeye çalışabilirler.

7. İltifat Almaya Çalışmak

Narsist bireyler, sürekli olarak övgü almak için konuyu kendilerine getirirler.

8. Hep Al, Al, Al

Narsistler, ilişkilerinde genellikle sadece almaya odaklanırlar ve karşılığında pek bir şey vermeyebilirler.

9. Yetki Duygusu

Narsisistik özelliklere sahip insanlar, diğerlerinden daha önemli olduklarına inanırlar ve özel muameleyi hak ettiklerini düşünürler.

10. Her Zaman Haklılar

Narsist bireyler, kendilerini haklı çıkararak, diğerlerini haksız çıkarmaya ve özgürce yargılamaya meyillidirler.

11. Şüphe Uyandırmak

Narsistler, kendinden şüphe duymayı bir silah olarak kullanabilirler ve sizi sorgulayarak manipüle etmeye çalışabilirler.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Narsist Kişilerle İlgili Davranış Uzmanından Öneriler için yorumda bulun

    Narsist Kişilerle İlgili Davranış Uzmanından Öneriler için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Narsist Kişilerle İlgili Davranış Uzmanından Öneriler için ilk yorumu yapabilirsin.