CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gelir Dağılımındaki Eşitsizlikte Rekor Kırıldığını Açıkladı

Gelir Dağılımındaki Eşitsizlik Tarihi Rekor Kırdı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçen haftaki açıklamasına göre gelir dağılımındaki eşitsizliğin tarihi bir rekor kırdığını ve en yüksek seviyeye çıktığını belirtti. Başarır, bu durumun utanç verici olduğunu ve zengin kesimin daha da zenginleşirken fakir kesimin daha da fakirleştiğini ifade etti.

Zengin Kesimin Payı Yüzde 49,8, Yoksul Kesimin Payı Yüzde 5,9

Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en zengin yüzde 20 kesimin ülke gelirlerinin yüzde 49,8’ini aldığına dikkat çekti. Buna karşılık, en yoksul yüzde 20 kesimin aldığı payın ise yüzde 5,9 olduğunu belirtti. Bu makasın her geçen gün daha da açıldığını ve bu durumun vergi adaletsizliğiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı.

Vergi Adaletsizliği En Yüksek Seviyede

Başarır, vergi adaletsizliğinin son yıllarda en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi. Yoksul kesimlerin vergileri ve sigorta primlerini zengin kesimlere oranla kat kat fazla ödemesine rağmen, ülkede adrese teslim ihale alanlardan vergi ve sigorta primi alınmadığını, istisnalar getirildiğini ifade etti. Bu durumun sonucunda zengin kesimin daha da zenginleşirken fakir kesimin daha da yoksullaştığını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı’nın Enflasyon Tahminleri Eleştirildi

Başarır, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın bugünkü açıklamalarını da değerlendirdi. Karahan’ın enflasyon tahminlerini yüzde 36 olarak açıkladığını belirten Başarır, bu tahminin gerçekleşmeyeceğini herkesin bildiğini söyledi. Başarır, son yıllarda kaç tane Merkez Bankası Başkanı değiştiğine dikkat çekerek, Karahan’ın güvenilir bir başkan olmadığını ifade etti.

Ekonominin İdare Edilemediği Bir İktidar Var

Başarır, Merkez Bankası Başkanının tahminlerinin gülünç durumlara yol açtığına dikkat çekti. Ayrıca asgari ücret ve emekli maaşlarının düşmesiyle Türkiye’de ekonomiyi idare edemeyen bir iktidar olduğunu dile getirdi. Başarır, bu gidişle kısa bir süre sonra yeni bir Merkez Bankası Başkanı göreceğimizi sözlerine ekledi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gelir Dağılımındaki Eşitsizlikte Rekor Kırıldığını Açıkladı
  1. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gelir Dağılımındaki Eşitsizlikte Rekor Kırıldığını Açıkladı için yorumda bulun

    CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gelir Dağılımındaki Eşitsizlikte Rekor Kırıldığını Açıkladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gelir Dağılımındaki Eşitsizlikte Rekor Kırıldığını Açıkladı için ilk yorumu yapabilirsin.