Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu Hevsel Bahçeleri’ni Temizledi

Topluluk, UNESCO Kültür Mirası Hevsel Bahçeleri’nde Temizlik Yaptı

Diyarbakır‘da çeşitli meslek gruplarından bireylerin oluşturduğu Sosyal Etkinlik Topluluğu, UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri‘nde çevre temizliği gerçekleştirdi. Topluluk, 60 üyenin katılımıyla yarım saatte 1 kamyonet çöp topladı.

Doğaya ve Kültüre Sahip Çıkan Gönüllüler

Topluluk sözcüsü Mehmet Deniz, yaptıkları temizlikle ilgili olarak, “Muhteşem bir kültüre, doğaya, tarihe sahibiz. Bunu korumak bizim en büyük görevimiz ve bunu da gönüllülük esaslı yapıyoruz. Herhangi bir dernek, kuruluş, resmi oluşum değiliz. Ücretsiz etkinlikler düzenleyerek doğamıza, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Hevsel Bahçeleri maalesef duyarsızca kirletiliyor” dedi.

Hevsel Bahçeleri’nin Önemi

Ziraat mühendisi Emel Ören, Hevsel Bahçeleri’nde yapılan üretimin Diyarbakır ve çevre illerin sebze-meyve ihtiyacını önemli ölçüde karşıladığını belirtti. Ören, buranın UNESCO koruması altında olduğunu ve çeşitli tarım ilaçları, çuvallar, kartonlar, plastikler ve pet şişelerin doğaya zarar verdiğini vurguladı.

“Üyelerden Ömer Faruk Toğrul da, “Hevsel Bahçeleri’nde 200’ün üzerinde hayvan türü var. Bunlar bizim için çok önemli ve değerli olduğu için, onların geleceğini de düşünüyoruz. Burada çok değerli bitkiler, hayvanlar var. Su samurlarımız, kelebeklerimiz var. Lütfen Hevsel Bahçeleri’ne sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu Hevsel Bahçeleri’ni Temizledi için yorumda bulun

    Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu Hevsel Bahçeleri’ni Temizledi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Diyarbakır Sosyal Etkinlik Topluluğu Hevsel Bahçeleri’ni Temizledi için ilk yorumu yapabilirsin.