‘Baba Marta’ Etkinliği Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nda Kutlandı

Bulgar Geleneği Edirne Sokaklarında Yaşatıldı

Balkanlar’da baharın habercisi olarak kabul edilen ve her yıl 1 Mart’ta kutlanan ‘Baba Marta’ etkinliği, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu tarafından düzenlendi. Konsolosluk çalışanları, geleneksel kıyafetlerle Edirne sokaklarında marteniçka adı verilen kırmızı-beyaz bileklikleri dağıtarak, vatandaşlara baharın müjdesini verdiler.

Marteniçka Bileklikleri Baharın Gelişini Simgeliyor

Bulgaristan Edirne Konsolosu Atanas Dimov, ‘Baba Marta’nın köklü bir geleneğe sahip olduğunu belirtti. Dimov, marteniçka dağıtmanın eski bir adet olduğunu ve bu bilekliklerin sağlık, bereket, huzur, dostluk ve özgürlüğü temsil ettiğini vurguladı. Her yıl 1 Mart’ta takılan kırmızı-beyaz bilekliklerle ilkbaharın heyecanla karşılandığını ve doğanın canlanışını kutladıklarını ifade etti.

“Leylek Görene Kadar Bileklik Takıyoruz”

Konsolos Atanas Dimov, “Türkiye ve Edirne halkıyla dostane ilişkilerimiz var. Her sene Mart’ın 1’inde bu geleneksel bileklikleri takarak baharı karşılıyoruz. Leylek görene kadar bileklikleri takıyor, leyleği gördüğümüzde ise dilek tutup ağaca bağlıyoruz” şeklinde konuştu. Bulgar geleneğinin Edirne sokaklarında yaşatıldığı etkinlik, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Magazin
  • ‘Baba Marta’ Etkinliği Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nda Kutlandı
  1. ‘Baba Marta’ Etkinliği Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nda Kutlandı için yorumda bulun

    ‘Baba Marta’ Etkinliği Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nda Kutlandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ‘Baba Marta’ Etkinliği Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu’nda Kutlandı için ilk yorumu yapabilirsin.