TÜDKİYEB’den tepkili istifa! Et ve Süt konseylerinden ayrıldı

ANKARA (İGFA) – TÜDKİYEB Genel Başkan Nihat Çelik, USK ve UKON’un küçükbaş hayvancılık sektörüne hiçbir faydası olmadıkları gerekçesiyle ayrılma kararı aldıklarını belirterek “Küçükbaş hayvancılığın ülkemiz için vazgeçilmez bir sektör olduğu gerçeğinin görmezden gelinmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Dolayısıyla bu konseylerin beklentilerimizi karşılamak bir yana sektörümüzü görmezden gelmeleri ve sektörümüze bir fayda sağlamamaları nedeniyle bu konseylerden Merkez Birliğimiz Yönetim Kurulu kararıyla ayrılmış bulunmaktayız. Koyunun ve keçinin olmadığı yerde biz de olmayız “ dedi.

Konseylerin yönetmelikleri doğrultusunda işlevlerini yerine getiremediklerine dikkat çeken Çelik, “Et ve Süt konseylerinin yönetmeliklerinde sektöre ilişkin strateji belirlemekten plan ve projeler oluşturmaya, üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerini düşürecek projeleri hayata geçirmesinden tüketici bilincini geliştirmeye ve piyasaların düzenlenmesine kadar birçok görevleri var. Ama maalesef bu görevleri yerine getirecek faaliyetlerini göremedik. Dolayısıyla bu konseylerin sektörümüze ilişkin yapmaları gereken işlevlerinden uzak kaldıkları bir tabloda ismen bulunmanın bir anlamı olmayacağı kanaatine vararak ayrılma kararı aldık” dedi.

Çelik, konseylerin gündeminde koyun ve keçiye yer verilmediğine vurgu yaptı.

Ulusal Süt Konseyi, tamamıyla inek sütü üzerinde yoğunlaşarak koyun keçi sütünü gündemine dahi almadığını ifade eden Çelik, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Şu an yaptıkları tek şey olan çiğ inek sütünün referans fiyatını belirlemekten öteye gitmemektedir. Bununla birlikte inek sütünden çok daha değerli olan koyun ve keçi sütüne referans fiyatı belirlememeleri anlaşılacak bir durum değildir. Ulusal Kırmızı Et Konseyinde de durum farklı değil. Konseyin haftalık dana ve kuzu yağsız kesim fiyatlarını ve dana karkas besi üretim maliyetlerini yayınlamaktan başka bir çalışmasını göremiyoruz. Ayrıca kırmızı et üretiminde yüzde 25’in üzerinde olan küçükbaşın payının yüzde 10 gibi küçük bir orana tekabül ettiği yönündeki açıklamaları sektörden ne kadar uzak olduklarının da bir göstergesidir”

Genel Başkan Çelik, UKON ve USK üyeliklerinden istifa etmelerine karşın konseylerin çalışmalarını takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TÜDKİYEB’den tepkili istifa! Et ve Süt konseylerinden ayrıldı için yorumda bulun

    TÜDKİYEB’den tepkili istifa! Et ve Süt konseylerinden ayrıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TÜDKİYEB’den tepkili istifa! Et ve Süt konseylerinden ayrıldı için ilk yorumu yapabilirsin.