Tır Ehliyeti Almanın En Kolay Yolu

Tır Ehliyeti Almanın En Kolay Yolu

 

Tır sürücüleri, CE ehliyeti olmadan trafikte tır sürememektedir. Ağır ve uzun araçlara yönelik yasal prosedür gereği tır ehliyeti almalı, gerekli şartları yerine getirmelisiniz. Ardından isteğe göre tırı kullanma ayrıntıları için özel direksiyon dersi de alabilirsiniz.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Ehliyetler genel olarak çeşitlere ayrılır. Karayollarında, uzun ve ağır olarak tanımlanan araçları sürmek için istenen resmî belgeye tır ehliyeti denmektedir. Sürücünün tırı sorunsuz şekilde sürmesi için gereken ehliyet, koşullar yerine getirilirse alınır.  CE belgesi almak, prosedür bakımından diğer ehliyetlere göre daha kapsamlıdır.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Tır sürücü adayları, C ve B sınıfı ehliyetlerine sahip olmalıdır.  Kimlik fotokopisi, 10 biyometrik özellikte fotoğraf da ayrıca önemlidir. Hekimden alınacak 2. grup araca özel sağlık raporu, öğrenimi gösteren belge, adli sicil kaydı da mutlaka olmalıdır.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Karayollarının ehliyetle ilgili yasal prosedürleri gereği, 22 yaşından gün almamış olanlar tır ehliyetini alamamaktadır.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Tır ehliyetine başvuracak olan kişiler, yaş sınırı için uygun olmalı, belgeleri eksiksiz tamamlamalıdır. Ek olarak tır ehliyeti alacaklarda sağlık açısından bir pürüz yaşanmaması gerekir. CE belgesi öncesi gerekli diğer ehliyetleri de unutmamalısınız. B, C ehliyetleri temel bir zorunluluk olarak düşünülmelidir.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Kaotik bir trafiği olduğu için İstanbul’da karayolunda yer almak oldukça zordur. Karmaşık bir trafikle başa çıkmak içinse özel direksiyon dersi alabilir ve daha profesyonel bir bakış açısı kazanabilirsiniz. İstanbul harici yerlerde de direksiyon dersleri için başvuru yapmak mümkündür. İhtiyaçlara göre değişen bir durumu görebilirsiniz.

Ehliyet alanlar için kurs süresindeki dersler bazen yeterli gelmeyebilir. Özellikle az deneyimli kişiler için özel direksiyon dersi almak daha önemli olacaktır. İstanbul gibi şehirde trafiğe çıkmadan önce kendinize daha güvenmek istiyorsanız, siz de özel derslere başvurabilirsiniz.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Bireysel olarak 10 saatlik bir rutin ardından trafiğe çıkış sağlanmaktadır. 10 saatlik süreç, her zaman aynı olmayabilir. Bazen özel direksiyon dersi çeşitli durumlara göre daha farklı ders sürelerine de rastlayacaktır. Hiç deneyimi olmayan birinin alışması için ortalama on saat yeterli görülmektedir.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Bir sürücü kursuna başvuracaksanız, hangi aracı sürmek istediğinizi bilerek başvurmalısınız. Bu nedenle sürücü kursu ders alternatifleri almak istediğiniz ehliyete göre değişir. Motosiklet, kamyon vs. sürmek için alacağınız ehliyetle otomobil aynı olmayabilir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Sürücü kursundaki hizmete başvurmak isteyenler, bazı evrakları hazırlamalı ve güncel bilgilerden emin olmalıdır. Örneğin 2 biyometrik fotoğraf sürücü kursu başvurusunda olmazsa olmaz belgelerdendir. Nüfus cüzdanı, sicil belgesi, sağlık raporu, kan grubu belgesi, öğrenim evrakını hazırlamalısınız.

Bazı sağlık raporlarında, araçlara özel belgeler istenebilir. Bu nedenle hangi sağlık raporu çeşidini almanız gerektiğini sürücü kursu ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Uzun ve ağır araçlardaki sağlık gereksinimleri daha farklı olabilmektedir. Yasal taleplere göre sağlık rapor bilgisi verilmelidir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Tır Ehliyeti Almanın En Kolay Yolu için yorumda bulun

    Tır Ehliyeti Almanın En Kolay Yolu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Tır Ehliyeti Almanın En Kolay Yolu için ilk yorumu yapabilirsin.