TBMM Başkanı Şentop, Özbekistanlı mevkidaşıyla görüştü

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detay meclisin resmi internet sitesinde paylaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov’a, bu süreçte Özbekistan’ın gösterdiği destekten dolayı teşekkür eden Şentop, afetin ilk günlerinde depremden etkilenen bölgeleri ziyaret ettiğini belirterek, enkazdan 18 vatandaşı sağ çıkartan Özbekistan arama-kurtarma ekiplerinin ve bu süreçte Hatay’da kurulan Özbek Sahra Hastanesi’ndeki sağlık ekibinin özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Bölgesel ve ikili konuların da ele alındığı görüşmede, Meclis Başkanı Şentop, Özbekistan ile Türkiye’nin ikili ilişkilerine ilaveten başta Türk Devletleri Teşkilatı olmak üzere, çeşitli bölgesel ve uluslararası kuruluşlar kapsamındaki çok taraflı iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN YANNDAYIZ”

Geçtiğimiz Kasım ayında Türk Devletler Teşkilatı dönem başkanlığını Özbekistan’a devrettiklerini hatırlatan Şentop, bu süreçte her türlü desteği Türkiye olarak vermeye hazır olduklarını söyledi. Görüşmede depremden dolayı başsağlığı ve acil şifalar dileklerini ileten İsmailov ise, durumun çok üzücü olduğunu belirterek Özbekistan halkının her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı.

Kaynak : İGFA

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TBMM Başkanı Şentop, Özbekistanlı mevkidaşıyla görüştü için yorumda bulun

    TBMM Başkanı Şentop, Özbekistanlı mevkidaşıyla görüştü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TBMM Başkanı Şentop, Özbekistanlı mevkidaşıyla görüştü için ilk yorumu yapabilirsin.