SON DAKİKA HABERİ: OHAL bölgesi için alınan yeni kararlar yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! OHAL bölgelesi ilan edilen depremden etkilenen bölgeler için alınan yeni kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan kararlara göre, ailesi veya kendisi deprem bolgesinde ikamet eden devlet üniversitesi öğrencilerinin bahar dönemi katkı paylarını devlet ödeyecek. Katkı payını ödemiş öğrencilere üniversiteler paralarını iade edecek. Dernekler, tüzüklerindeki kuruluş amacı ve çalışma koşullarına bakmaksızın depreme ilişkin faaliyette bulunabilecek.Yabancı sivil toplum kuruluşları da faaliyet izni ve faaliyet konusuna bakmaksızın depremle ilgili çalışma yapabilecek. Turkiye’de faaliyet izni olmayan ancak OHAL ilan edilen illerde faaliyette bulunmak isteyen yabancı sivil toplum kuruluşlarına İçişleri Bakanlığı OHAL süresince izin verecek. ARAÇ MUAYENE SÜRELERİ ERTELENDİOHAL ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi. 6 şubattan OHAL suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar, OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek. ANNE VE BABASINI KAYBEDEN ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİAnne veya babası depremde ölen okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaögretim öğrencilerine, eğitime devam etme şartıyla 2022-2023 eğitim yılı sonuna kadar aylık eğitim desteği verilecek.ŞİRKETLERE KREDİ YAPILANDIRMASIDeprem bölgesindeki şirketler KGF kredilerini 1 Ocak 2024’e kadar yapılandırabilecek. Bu şirketlere ilave 6 ay ödemesiz dönem ve vade süresi sağlanacak.

Kaynak : Ntv

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • SON DAKİKA HABERİ: OHAL bölgesi için alınan yeni kararlar yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri
  1. SON DAKİKA HABERİ: OHAL bölgesi için alınan yeni kararlar yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri için yorumda bulun

    SON DAKİKA HABERİ: OHAL bölgesi için alınan yeni kararlar yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak SON DAKİKA HABERİ: OHAL bölgesi için alınan yeni kararlar yayımlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri için ilk yorumu yapabilirsin.