Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu Detayları

Bakanlık, Yatırım Teşvik Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporuna göre, bakanlık cari açığın azaltılması ve ekonomik yapının güçlendirilmesi amacıyla yatırım teşvik sistemi üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bakanlık, orta ve uzun vadeli planlara uygun olarak AR-GE içeriği yüksek yatırımları teşvik ederek Türkiye’nin kalkınmasını desteklemeyi hedefliyor.

Geçen Yıl Yapılan Yatırımlar ve Hedefler

Geçen yıl 15 bin 745 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlendi ve 1,1 trilyon liralık sabit yatırım öngörüldü. Bu yatırımların 339 bin 952 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Ayrıca, 16 yatırım projesi için destek kararı alındı ve bu projelerin toplamda 144 milyar liranın üzerinde yatırım harcaması yapması ve 7 bin 419 kişilik istihdam yaratması hedefleniyor.

Yatırım Teşvik Belgelerinin Dağılımı

Yatırım teşvik belgeleri arasında en çok belge “1. Bölge”de yer alan illere verildi. Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ’ı içine alan “1. Bölge” 6 bin 217 belgeyle ilk sırada yer alırken, diğer bölgeler sırasıyla 2. Bölge, 3. Bölge, 6. Bölge, 4. Bölge ve 5. Bölge olarak takip etti. Projeler kapsamında, farklı bölgelerde toplamda 67,6 milyar liralık yatırımı teşvik eden 66 belge düzenlendi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu Detayları için yorumda bulun

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu Detayları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu Detayları için ilk yorumu yapabilirsin.