Terör Saldırısı Nedeniyle Hasat Etkinliğine Dönüştü Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı sonrası 8. Safran Festivali’ni hasat etkinliğine dönüştürdüklerini açıkladı. Köse, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Katma Değeri Yüksek Safran Üretimi Köse, safranın ilçe için kıymetli bir baharat…
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı sonrası 8. Safran Festivali’ni hasat etkinliğine dönüştürdüklerini açıkladı. Köse, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
Köse, safranın ilçe için kıymetli bir baharat olduğunu vurgulayarak, 2015 yılından bu yana Safranbolu’da safran üretiminin arttığını belirtti. Safranın katma değerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Köse, Safranbolu safranının Avrupa coğrafi işaretini aldığını ve bundan sonra üretimin artacağına inandığını söyledi.
Hasada katılanlar arasında yer alan Prof. Dr. Ferah Budak, safranın yetiştirme ve üretim sürecini tanıtmak amacıyla belgesel hazırladıklarını paylaştı. Yemen vatandaşı Hüseyin Muhammet, Karabük Üniversitesi’nde eğitim aldığını ve ilk defa safran hasadına katıldığını dile getirdi.
İstanbul’dan gelen İnci Kimyonşen ve Karabük Üniversitesi öğrencisi Buse Polat da safran hasadı deneyimini paylaşarak, safranın değerli bir baharat olduğunu belirttiler. Hasat etkinliğine Vali Yardımcısı Erol Özkan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, her yıl ilgi gören hasat zamanında ilçeye ziyaretçi sayısının arttığını belirterek, turizmin Safranbolu için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]